Вчера ВКС потвърди 9-годишната ефективна присъда на 24-годишния Кристиан Николов, като

...
Вчера ВКС потвърди 9-годишната ефективна присъда на 24-годишния Кристиан Николов, като
Коментари Харесай

Адвокатът на Кристиан Николов обвини съда, че се е поддал на медиен и обществен натиск

Вчера ВКС потвърди 9-годишната ефикасна присъда на 24-годишния Кристиан Николов, като решението е дефинитивно. От нея ще бъде приспаднато времето, през което младият мъж е бил с мярка за неотклонение " задържане под стража ", тъй че той действително ще излежи 6 години.

" Безпрецедентната експедитивност, с която присъдата му бе издадена и приведена в осъществяване удостовери нашите опасения, че не търсенето на правдивост стимулира работата на държавния уред по това дело. Българските съдии не можаха да устоят на големия медиен и публичен напън, който прокуратурата генерира по това дело не без помощта на доближените си медии, които демонизираха облика на Николов ", съобщи юристът. 

Таков добави, че евентуално обществото ще е задоволено от присъдата за клиента му, само че той не е склонен с решението на Върховен касационен съд.

" С оглед личността на Кристиан, спецификата на проблема и най-много неговото извънредно смирено и правилно държание по време на процеса за мен това наказване е прекалено ", сподели бранителят на Кристиан Николов. 

" Притеснителното в тази ситуация е, че при съществуване на обособен законов текст, който е относим точно към твърдяното от обвиняването квалифициращо събитие - приложимост на наркотични субстанции - висшата правосъдна инстанция сътвори доста рисков казус, приемайки съществуването на възможен предумисъл ", добави Любомир Таков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР